Logo  Vennemeer 95 jaar donker 906x1024
Vennemeer kaart
Zwaar bewolkt en 14° C met windkracht 4

Watersportvereniging Vennemeer

Gelegen aan de parel van de kagerplassen

 

Nieuwe Leden Welkom! Geïnteresseerd? kijk op de website onder "Lid worden?" n aanvulling op het bericht van Hans en Mirjam kunnen we meedelen dat de toiletten vanaf as. weekend weer toegankelijk zijn voor leden en hun gaste... [lees meer]

Marieholm

Geplaatst op 17-07-2017  -  Categorie: Algemeen

Van Peter van Santen kregen we het volgende stukje betreffende de vooral in de winter actieve Marieholm leden

 

Braassem leden in de Marieholm top

Het zal ieder wel eens zijn opgevallen dat er best veel Marieholms in de haven liggen. In Nederland zijn Marieholms over de jaren veelal als toerjachten gezien en gebruikt. In Scandinavische landen is de Marieholm IF echter al decenia lang één van de grootste eenheids wedstrijdklassen voor kieljachten. Hoewel toeren en klonteren belangrijk blijft, is de Marieholm in Nederland de laatste jaren aan een ware opmars als wedstrijdklasse bezig. Afgelopen winter (2016-2017) deden er op de Kaag maar liefst 12 Marieholms mee aan de winterserie.
In 2017 bestaat de Marieholm IF 50 jaar, en om dat te vieren is er de door Nederlandse Marieholm Vereniging in het eerste weekend van juli een groots zomer evenement georganiseerd. Maar liefst 37 Marieholms verzamelden zich in Uitdam vanwaaruit verschillende activiteiten werden ondernomen. Zo werden er door 14 Marieholms in de toerklasse wedstrijden gezeild, terwijl 19 schepen in de raceklasse om de eer streden. De Braassem leden hebben zich van hun beste kant laten zien want in de top 5 van de raceklasse waren maar liefst 3 Braassem teams te vinden. Team Sister Ray met Sarina Willemsen, Len en Hans Verdel is inmiddels voor de vierde keur tot officieus Nederlands Kampioen gekroond, terwijl team Dagdröm met Claar van der Does, Marleen Gaillard en Marc Fluttert plek 4 en team BeeTill met Francesca Musina en Peter van Santen plek 5 behaalden.

Actiefoto's van het evenement zijn te vinden op www.klaaswiersma.nl
Meer informatie over de Marieholm vind je op de website www.marieholmvereniging.nl
en op facebook https://www.facebook.com/MarieholmVereniging

Mocht je interesse hebben in een Marieholm, vanaf € 5000,- is er al een mooi exemplaar te bemachtigen. De genoemde teams zijn van harte bereid je hun schip te laten zien en/of een keer mee te laten zeilen.

De fotos zijn van Klaas Wiersma