Logo  Vennemeer 95 jaar donker 906x1024
Vennemeer kaart
Zwaar bewolkt en 14° C met windkracht 4

Watersportvereniging Vennemeer

Gelegen aan de parel van de kagerplassen

 

Nieuwe Leden Welkom! Ge├»nteresseerd? kijk op de website onder "Lid worden?" Zaterdag 28 september is alweer de laatste zaterdag van het seizoen. Voor deze zaterdag roepen we de Vennemeerders op om vanaf 19.30uur ‘De V... [lees meer]

Lange Brug bij Vennemeer afgesloten

Geplaatst op 08-08-2018  -  Categorie: Algemeen

Voor wie het nog niet heeft vernomen uit de media, de brug die naar onze haven leidt is per direct afgesloten. dit betekend dat we moeten omrijden via de N445 bij de laatste rotonde. Volg dan de gele omleidings borden "A". 

Zoe ook onderstaand stukje uit het Leidsch dagblad

Quote

De Lange Brug in de Leidseweg bij Oud Ade is dinsdag om 13.30 voor onbepaalde tijd afgesloten. De staat van de brug is zo slecht, dat hij niet langer gebruikt kan worden.Dat betekent dat automobilisten, buslijn 56 van Arriva en landbouwverkeer niet langer via de Leidseweg tussen Leiderdorp, Oud Ade en Rijpwetering kunnen rijden. Het bruggetje voor fietsers en voetgangers blijft wel in gebruik.

 

Met borden en verkeersregelaars leidt Kaag en Braassem het verkeer om via de N445. ,,We willen dat zo min mogelijk mensen door de afsluiting voor een vervelende verrassing komen te staan’’, zegt een gemeentewoordvoerster.

Twee weken geleden sloot de gemeente al een rijstrook van de Lange Brug af. Tijdens een onderzoek was betonrot aangetroffen in de randen van het bouwwerk. Na nadere verkenningen bleek de situatie een stuk ernstiger: onder de brug heeft zich een ’lappendeken’ aan scheuren gevormd. ,,Dat is voor ons noodzaak om de brug nu af te sluiten.’’Hoe lang de afsluiting duurt, is vooralsnog niet duidelijk. Een tijdelijke brug, die net zoveel verkeer aankan als het oude exemplaar, zou volgens de gemeente een oplossing kunnen bieden. Of het zo ver komt, is nog niet bekend. ,,We kunnen er nu nog niets over zeggen.’’Oud Ade en Rijpwetering zijn tijdelijk per bus bereikbaar. Arriva is in gesprek met de gemeente om te kijken of er voor vervangend vervoer gezorgd kan worden.Landbouwverkeer mag tijdelijk gebruik maken van de N445. Normaal gesproken is dat niet toegestaan, maar de provincie Zuid-Holland heeft vandaag een ontheffing verleend. De verbodsborden zijn door de gemeente tijdelijk afgeplakt.Wat de gevolgen zijn voor de Leiderdorpse triathlon, die komende zondag op de planning staat, is ook nog niet duidelijk. De route van het evenement loopt over de N445, die momenteel fungeert als enige omleidingsroute voor de Leidseweg. Voor de gelegenheid zou de N445 urenlang af worden gesloten. De vergunning voor het evenement is verleend door de provincie. Kaag en Braassem is in gesprek om te zoeken naar eventuele oplossingen.

unquote