Logo  Vennemeer 95 jaar donker 906x1024
Vennemeer kaart
Zwaar bewolkt en 14° C met windkracht 4

Watersportvereniging Vennemeer

Gelegen aan de parel van de kagerplassen

 

Nieuwe Leden Welkom! Ge├»nteresseerd? kijk op de website onder "Lid worden?" Zaterdag 28 september is alweer de laatste zaterdag van het seizoen. Voor deze zaterdag roepen we de Vennemeerders op om vanaf 19.30uur ‘De V... [lees meer]

Cheque aan Xenia overhandigd

Geplaatst op 13-12-2016  -  Categorie: Algemeen

De Opbrengst van de diverse inzamelingsacties gedurende het afgelopen jubileumjaar werd afgelopen vrijdag 9 december aan jongeren hospice Xenia overhandigd.


20 November hebben we na de najaarsvergadering, onder het toeziend oog van Sinterklaas en Zwarte Piet, ons 95-jarig jubileumjaar definitief afgesloten met de veiling van diverse jubileumartikelen door veilingmeester Thom Hoedemakers. De opbrengst daarvan overtrof alle verwachtingen en kwam uit op €1.650,-. Zoals beloofd tijdens de voorjaarvergadering verdubbelde de vereniging dit bedrag tot €3.300,-. Het bestuur heeft dit naar boven afgerond en dit leverde een cheque op van €3.500,- voor Xenia.

 

Afgelopen vrijdag 9 december hebben Inge Florisson, als aanbrenger van Xenia als goede doel voor het jubileumjaar, voorzitter Henk Boting en jubileumcommissie voorzitter Paul Neeleman de cheque en het gevulde maar nog ongeopende collectehuisje aangeboden aan Jacqueline Bouts (directeur) en Selma Harmsen (zorgcoördinator) van het jeugdhospice in Leiden.

Na ontvangst in het fraaie gebouw aan de Kloosterpoort werd allereerst het collectehuisje geopend. Vooraf liepen de schattingen over de inhoud uiteen van €200,- tot wel €500,-. Alle giften tezamen, van 1 eurocent muntjes tot biljetten van 50 euro, telden op tot een bedrag van 380 euro, mooi tussen de twee uitersten in. Daarna werd de cheque overhandigd. In totaal kwam de donatie van onze vereniging aan het jeugdhospice daarmee op een bedrag van €3.880,-. De dames waren daar heel blij mee en bedankten ons en de vereniging daarvoor namens de stichting.

Na het formele gedeelte kregen wij nog een korte rondleiding door het gebouw. Licht, ruimte en aandacht voor kunst zijn de kenmerken die het hospice het best omschrijven. Met 6 kamers voor gasten, een gemeenschappelijke woonkeuken, een

woonkamer, een aangepaste badkamer en ruimtes voor ondersteunende diensten is het hospice goed voorbereid op zijn taak. Maar omdat het geen subsidie ontvangt en volledig afhankelijk is van giften en donaties, is fondsenwerving voor Xenia geen luxe, maar de basis voor voortbestaan. Als watersportvereniging hebben we daar een kleine bijdrage aan kunnen leveren en als vertegenwoordigers van de vereniging hebben wij, Inge, Henk en Paul, gezien dat onze gift daar goed besteed is!!

 

Diegenen die nog extra informatie willen, zelf nog een donatie willen doen of zich aan willen melden als vrijwilliger kunnen daarvoor terecht op de website van Xenia.

Dat onze donatie ook in de lokale pers niet onopgemerkt is gebleven blijkt uit de rubriek “Getal van van de dag” uit het Leidsch Dagblad van 8 december.

Daarnaast publiceerde het Leidsch Dagblad zaterdag 10 december een interview met Jacqueline Bouts, initiatiefneemster, oprichtster en directeur van Xenia.

Een PDF-versie van dat interview kunt u hier lezen.